sobota, 19 kwietnia 2014

Jajka faszerowane łososiem wędzonym

Dzisiaj podaję Wam przepis na kolejne Wielkanocne danie, w dietetycznej wersji. Zamiast kalorycznego majonezu wykorzystałam serek homogenizowany naturalny. Do tego łosoś wędzony i szczypiorek, czyli samo zdrowie :)

JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM WĘDZONYM


Składniki:
- jajka ugotowane na twardo
- łosoś wędzony
- szczypiorek
- serek homogenizowany naturalny lub inny serek kremowy
- sól, pieprz

Jajka przekroić na pół wyciągnąć żółtka, przełożyć do miski i zagnieść widelcem. Do żółtek dodać drobno pokrojonego łososia oraz posiekany szczypiorek. Na koniec dodać serek, który połączy cały farsz. Doprawić solą i pieprzem. Nakładać po łyżeczce farszu na połówki jajek. Smacznego!


4 komentarze:

  1. Większość dań wielkanocnych mam już gotowych, a wszystkie jajka w lodówce są w pełni zagospodarowane, ale z pewnością spróbuję Twojego przepisu na najbliższym spotkaniu z moimi kochanymi psiapsiółkami (: Dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda rewelacyjnie, kradnę przepis ;)

    Wesołego Alleluja kochana ! ;*

    http://diamond-life-healthly.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny przepis Kasiu ! Właśnie szukałem przepisu na faszerowane jajka.Zamiast serka możesz dodać dietetyczny majonez. Pisałem o nim na blogu Majonez dukana Pozdrawiam i wszystkiego dobrego na święta !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za ten przepis! Na pewno wypróbuję i to może już jutro :) dziękuję za życzenia i również życzę wszystkiego dobrego! :)

      Usuń