piątek, 24 stycznia 2014

Sałatka z tuńczykiem, ryżem i ananasem

U mnie znowu sałatka i znowu z tuńczykiem, ale tym razem w innym wydaniu. Jak robię danie z ryżem, to zazwyczaj wybieram ten brązowy lub dziki. Ale do tej sałatki zdecydowanie lepszy będzie biały. Oczywiście wybór należy do Was :)

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, RYŻEM I ANANASEM
(składniki na dużą porcję dla 4-5 osób)


Składniki:
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 2 woreczki ryżu
- puszka kukurydzy konserwowej
- puszka czerwonej fasoli
- 6 plasterków ananasa
- kawałek pora
- 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

Ryż zagotować z dodatkiem soli. Pora pokroić w plasterki, ananasa w kostkę. Ze wszystkich puszek odlać wodę. Składniki wymieszać ze sobą w misce, dodać jogurt, wymieszać, doprawić do smaku.
Smacznego!


2 komentarze: