Dzisiejsza sałatka jest banalna, składa się tylko z 3 składników. Pierwszy raz jadłam ją u mojej cioci i od razu podbiła moje serce :) Uwielbiam brokuły, a prażone migdały nadają lekkiej chrupkości. Idealna na drugie śniadanie albo jako dodatek do obiadu.
SAŁATKA Z BROKUŁAMI, FETĄ I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI
Składniki:
- 1 brokuł
- pół kostki sera typu feta (około 140 gram)
- garść płatków migdałowych
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al dente w osolonej wodzie. Migdały prażyć na patelni przez kilka minut, aż się zarumienią. Ser pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w misce. Smacznego!
Pyszna ,brokuły są super.
OdpowiedzUsuńSmaczny blog. Wpisuję się na listę stałych obserwatorów i zapraszam do siebie :)))
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś podobną sałatkę, ale z prażonym słonecznikiem i sosem czosnkowym. Pychotka!
OdpowiedzUsuńooo też dobry pomysł, na pewno wypróbuję! Pozdrawiam :)
UsuńMama mojej znajomej zrobiła kiedyś tę sałatkę i się zakochałam, uwielbiam ten przepis.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię odwiedzać ten blog
OdpowiedzUsuń