niedziela, 23 lutego 2014

Sałatka z brokułami, fetą i prażonymi migdałami

Dzisiejsza sałatka jest banalna, składa się tylko z 3 składników. Pierwszy raz jadłam ją u mojej cioci i od razu podbiła moje serce :) Uwielbiam brokuły, a prażone migdały nadają lekkiej chrupkości. Idealna na drugie śniadanie albo jako dodatek do obiadu.

SAŁATKA Z BROKUŁAMI, FETĄ I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI


Składniki:
- 1 brokuł
- pół kostki sera typu feta (około 140 gram)
- garść płatków migdałowych

Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al dente w osolonej wodzie. Migdały prażyć na patelni przez kilka minut, aż się zarumienią. Ser pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w misce. Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Smaczny blog. Wpisuję się na listę stałych obserwatorów i zapraszam do siebie :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam kiedyś podobną sałatkę, ale z prażonym słonecznikiem i sosem czosnkowym. Pychotka!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ooo też dobry pomysł, na pewno wypróbuję! Pozdrawiam :)

      Usuń
  3. Mama mojej znajomej zrobiła kiedyś tę sałatkę i się zakochałam, uwielbiam ten przepis.

    OdpowiedzUsuń