sobota, 17 sierpnia 2013

Pieczone bataty

Bataty - niektórzy je uwielbiają, inni nie mogą ich przełknąć. Dla mnie jest to dobry dodatek do dań, jednak nie mogę ich jeść w większych ilościach. 

Można je podawać w różnych formach, tak jak zwykłe ziemniaki. Mi najbardziej smakują pieczone, stąd dzisiejszy przepis.

PIECZONE BATATY


- 3 bataty
- sól pieprz, rozmaryn
- łyżka oliwy z oliwek

Bataty umyć, obrać, pokroić w talarki. Doprawić i skropić oliwą z oliwek. Rozłożyć na blaszce i piec w temperaturze 200 stopni przez około 40 min. Podawać z sosem tzatziki, na który przepis znajdziecie tutaj.

1 komentarz:

  1. Witaj, zapraszam Cię do wzięcia udziału w mojej akcji. Tworzę Katalog Potraw Bez Mięsa. Jeśli chcesz, aby Twoje przepisy się w nim ukazały zajrzyj do mnie. Szczegóły w moim dzisiejszym poście. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń