Bataty - niektórzy je uwielbiają, inni nie mogą ich przełknąć. Dla mnie jest to dobry dodatek do dań, jednak nie mogę ich jeść w większych ilościach.
Można je podawać w różnych formach, tak jak zwykłe ziemniaki. Mi najbardziej smakują pieczone, stąd dzisiejszy przepis.
PIECZONE BATATY
- 3 bataty
- sól pieprz, rozmaryn
- łyżka oliwy z oliwek
Bataty umyć, obrać, pokroić w talarki. Doprawić i skropić oliwą z oliwek. Rozłożyć na blaszce i piec w temperaturze 200 stopni przez około 40 min. Podawać z sosem tzatziki, na który przepis znajdziecie tutaj.
Witaj, zapraszam Cię do wzięcia udziału w mojej akcji. Tworzę Katalog Potraw Bez Mięsa. Jeśli chcesz, aby Twoje przepisy się w nim ukazały zajrzyj do mnie. Szczegóły w moim dzisiejszym poście. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń