sobota, 12 marca 2016
Placki białkowe
Składniki:
- 125g twarogu chudego,
- 1 jajko,
- 20g mąki żytniej razowej,
- 45ml mleka 2%,
- 15g odżywki białkowej (u mnie Trec o smaku czekoladowym),
- pół łyżeczki proszku do pieczenia.
Do podania:
- syrop klonowy (10ml),
- truskawki (45g).
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie zblendować. Smażyć na patelni bez tłuszczu (ja daję około 2 łyżki ciasta na 1 placuszka). Podawać z syropem klonowym i truskawkami.
Makra:
Kcal: 363
Białko: 43g
Węgle: 29g
Tłuszcz: 8g
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ciężko mi jest się zmotywować do jakieś diety oraz treningu, ale myślę że dzięki temu blogowi mi się uda :)
OdpowiedzUsuńAle pulchniutkie! *_*
OdpowiedzUsuńuwielbiam placki twarogowe :)
OdpowiedzUsuńHej, jedzonko wygląda na bardzo zdrowe. Mam tylko jedno pytanie: czy jest tam gluten?
OdpowiedzUsuńDzięki i zapraszam na swój blog o zdrowej żywności
http://ekokuchnia.blog.pl
W mące żytniej niestety jest gluten. Proponuję użyc mąki ryżowej. Pozdrawiam
UsuńA nie lepszy jest twaróg półtłusty? Wszyscy mi mówią, że jest zdrowszy.
OdpowiedzUsuńTo prawda, półtłusty jest zdrowszy, można użyć też tłustego, wybór twarogu nie wpływa na jakość placuszków :) Ja używam chudego, bo po wyliczeniu makr najlepiej bilansuję się z moją dietą. Pozdrawiam :)
UsuńWyglądają bardzo apetycznie. Myślę, że spokojnie zasmakowałyby mojemu dziecku :)
OdpowiedzUsuńapetycznie i chyba sycąco, zapraszam http://fantastic-brand.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńdziś podałam gościom na deser i byli zachwyceni, a są dość wybredni ;)
UsuńMiałyście/Mieliście kiedyś dylemat, problem lub pytania pozostające bez odpowiedzi jak walczyć z nadmiarem tłuszczu ?
OdpowiedzUsuńMnie odpowiedzi przyniósł ten oto artykuł "Jak walczyć z tłuszczem"
Polecam poświęcić chwilę na jego przeczytanie :)
ile mają białka ?
OdpowiedzUsuń