Granola to mój zdecydowany numer jeden na śniadanie. Zdrowa, syta, do tego pyszna, czyli idealna na początek dnia. Ja granolę jem z jogurtem naturalnym i owocami. Po takim śniadaniu jestem najedzona przez kolejne 4 godziny. Jestem pewna, że Wam też tak zasmakuje :)
DOMOWA GRANOLA
(składniki na 2 duże słoiki)
- 2 szklanki płatków owsianych
- pół szklanki orzechów laskowych
- pół szklanki orzechów włoskich
- pół szklanki orzechów nerkowca
- 2/3 szklanki pestek słonecznika i dyni
- pół szklanki siemienia lnianego
- 4 łyżki miodu
Dodatkowo:
- pół szklanki rodzynek
- pół szklanki suszonych bananów
- tabliczka gorzkiej czekolady
Płatki owsiane, orzechy, pestki oraz siemię lniane wymieszać z miodem i wysypać na blaszkę do pieczenia.
Piec w temperaturze 120 stopni przez około 30 min, co jakiś czas mieszając. Odstawić do wystygnięcia.
Czekoladę posiekać na drobne kawałki, rodzynki namoczyć w wodzie. Owoce i czekoladę dodać to granoli, wymieszać. Przechowywać w słoiku. Smacznego!
jaka pyszna ta granola!
OdpowiedzUsuńdomowa najlepsza <3
OdpowiedzUsuńRobiłam, wyszła pycha i taka dietetyczna :) No no no, nie dostałaś na darmo nominacji do LBA ;)
OdpowiedzUsuńciekawy blog fajne inspiracje
OdpowiedzUsuńfajnie tu u Ciebie! blog warty polecenia :)
OdpowiedzUsuńCiekawy i interesujący wpis :)
OdpowiedzUsuńCiekawy i interesujący wpis :)
OdpowiedzUsuńmnóstwo inspiracji na tym blogu!
OdpowiedzUsuńwarto było zaglądnąć tutaj! jest miło!
OdpowiedzUsuńsuper wpis
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ten przepis
OdpowiedzUsuńArtykuł, który czyta się jak znakomita opowieść! Dziękuję autorowi za wspaniałe doświadczenie czytelnicze. Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńZobacz szczegóły,
Sprawdź teraz,
Skorzystaj z promocji,
Wprowadź produkt do koszyka