piątek, 8 kwietnia 2016

Naleśniki ryżowe z masłem orzechowym i truskawkami


Składniki:
- 1 jajko
- 40 g mąki ryżowej
- 50 ml mleka 2%
- 20 g (po 1 łyżeczce na naleśnika) masła orzechowego, np. z tego przepisu
- truskawki

Przygotowanie:
Jajko, mąkę i mleko wymieszać za pomocą trzepaczki, do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Smażyć z obu stron. Ja smażę bez tłuszczu, ale można użyć np. oleju kokosowego.
Naleśniki wysmarować masłem orzechowym i ułożyć truskawki. Smacznego!

Makra:
Kcal: 361
Białko: 16 g
Węgle: 38 g
Tłuszcz: 16 g

2 komentarze:

  1. Wyglądają niezwykle apetycznie :) niech no tylko dopadnę mąkę ryżową to chętnie się skuszę! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Miałyście/Mieliście kiedyś dylemat, problem lub pytania pozostające bez odpowiedzi jak walczyć z nadmiarem tłuszczu ?
    Mnie odpowiedzi przyniósł ten oto artykuł "Jak walczyć z tłuszczem"
    Polecam poświęcić chwilę na jego przeczytanie :)

    OdpowiedzUsuń