środa, 13 maja 2015

Pstrąg łososiowy ze szparagami z parowaru

W końcu są! Moje ukochane, świeżutkie, zieloniutkie, pyszniutkie szparagi! Jak co roku czekałam na nie z niecierpliwością. Pierwszy raz gotowałam szparagi w parowarze i wyszły jeszcze smaczniejsze niż z wody. Dlatego też polecam używanie tego urządzenia, potrawy są nie tylko zdrowsze, beztłuszczowe, ale też dużo smaczniejsze! A i obiad robi się praktycznie sam, więc oszczędzamy nie tylko kalorię, ale też cenny czas :)

PSTRĄG ŁOSOSIOWY ZE SZPARAGAMI


Składniki:
- filety pstrąga łososiowego (lub innej ryby)
- szparagi zielone
- sól, pieprz, przyprawa do ryb
- sok z cytryny

Rybę oczyścić z łusek, posypać solą, pieprzem, przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny. Szparagi umyć i ułamać zdrewniałe końcówki. Obsypać solą. 

Rybę i szparagi włożyć do parowaru i gotować przez około 25 minut. Smacznego! :)


Wszystkich czytelników serdecznie zapraszam na mój instagram - tam jestem bardziej aktywna :)

Instagram

3 komentarze:

  1. Pstrąg z biedronki? pyszniutki jest, tylko ta przyprawka gotowa załączona do niego nie bardzo mi podchodzi...po co cukier w składzie?

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny przepis! łosoś jest bardzo zdrowy ze względu na omega-3

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam tego pstrąga chyba bardziej od łososia :)

    OdpowiedzUsuń