Dzisiaj kolejna propozycja na lekki deserek z wykorzystaniem pysznych polskich jabłek. Żeby zrobić zdrowszą wersję kruszonki masło zamieniłam na olej kokosowy, mąkę pszenną na jaglaną a cukier puder na cukier trzcinowy. Polecam dodać jeszcze orzechy, np. włoskie.
CRUMBLE Z JABŁKAMI
Składniki:
- 4 jabłka
- cynamon
- 70 g płatków owsianych górskich
- 100 g mąki jaglanej
- 50 g wiórków kokosowych
- 50 g cukru trzcinowego nierafinowanego
- 120 g oleju kokosowego
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Posypać cynamonem, wymieszać i ułożyć na formie do pieczenia.
Płatki owsiane, mąkę, wiórki kokosowe oraz cukier wymieszać ze sobą. Dodać olej kokosowy i wyrobić ciasto. Następnie posypać nim jabłka. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 min. Najlepiej podawać z lodami waniliowymi. Smacznego!
Musi być naprawdę dobre! :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/2016/11/06/kasza-jaglana-z-mango-jarmuzem-i-tofu-w-sosie-orzechowym/
ale bym jadła :O
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie, aż szkoda, że to tylko na monitorze ;)
OdpowiedzUsuńWygląda na to, że słodycze też mogą być zdrowe i na dodatek smaczne.
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie:)
http://cel50mniej.blogspot.com/
Wspaniały pomysł na deser!
OdpowiedzUsuńPycha! :)
OdpowiedzUsuńnie wiedziałam że to jest takie proste wow!
OdpowiedzUsuńtego właśnie szukałam dla mnie to cos nowego oby tak dalej!!
OdpowiedzUsuńPolskie jabłka w cieście, pychotka
OdpowiedzUsuńJak dla mnie jeden z najlepszych blogów o tej tematyce
OdpowiedzUsuńPo składnikach zgaduję że musi smakować obłędnie.
OdpowiedzUsuń