W końcu są! Moje ukochane, świeżutkie, zieloniutkie, pyszniutkie szparagi! Jak co roku czekałam na nie z niecierpliwością. Pierwszy raz gotowałam szparagi w parowarze i wyszły jeszcze smaczniejsze niż z wody. Dlatego też polecam używanie tego urządzenia, potrawy są nie tylko zdrowsze, beztłuszczowe, ale też dużo smaczniejsze! A i obiad robi się praktycznie sam, więc oszczędzamy nie tylko kalorię, ale też cenny czas :)
PSTRĄG ŁOSOSIOWY ZE SZPARAGAMI
Składniki:
- filety pstrąga łososiowego (lub innej ryby)
- szparagi zielone
- sól, pieprz, przyprawa do ryb
- sok z cytryny
Rybę oczyścić z łusek, posypać solą, pieprzem, przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny. Szparagi umyć i ułamać zdrewniałe końcówki. Obsypać solą.
Rybę i szparagi włożyć do parowaru i gotować przez około 25 minut. Smacznego! :)
Wszystkich czytelników serdecznie zapraszam na mój instagram - tam jestem bardziej aktywna :)
Pstrąg z biedronki? pyszniutki jest, tylko ta przyprawka gotowa załączona do niego nie bardzo mi podchodzi...po co cukier w składzie?
OdpowiedzUsuńświetny przepis! łosoś jest bardzo zdrowy ze względu na omega-3
OdpowiedzUsuńUwielbiam tego pstrąga chyba bardziej od łososia :)
OdpowiedzUsuńJa tam każdą rybę uwielbiam, Polacy jedzą za mało ryb i nie doceniają ;P
Usuńsuper wyszło będę polecać kazdemu :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ten blog to naprawdę fajny blog :)
OdpowiedzUsuńChętnie zaglądam tutaj aby sie dowiedziec czegoś więcej na ten temat
OdpowiedzUsuńładna rybka
OdpowiedzUsuńPstrąg wyszedł wyśmienity
OdpowiedzUsuńArtykuł rewelacyjny:) Brawo dla autora
OdpowiedzUsuńscout69,bogini bypsy queen,
angelvip.pl