środa, 3 września 2014

Pasta twarogowa z suszonych pomidorów

Rzadko jem kanapki, ale jak już to robię to nigdy nie używam masła. Staram się też unikać gotowych past/twarożków do chleba. Pastę z suszonych pomidorów można bez problemu kupić w zwykłym sklepie. To na pewno szybkie i wygodne rozwiązanie. Ale spójrzcie tylko jak długa jest lista składników takiej pasty. Cukier, sól, modyfikowana skrobia kukurydziana, guma, substancje konserwujące... Moja pasta ma za to tylko 2 składniki - i to bardzo zdrowe. Dlatego gorąco Was zachęcam do robienia takich past samodzielnie, to nie zajmuje dużo czasu, a jest dużo smaczniejsze i zdrowsze!

PASTA TWAROGOWA Z SUSZONYCH POMIDORÓW


Składniki:
- pół kostki twarogu półtłustego
- 6 kawałków suszonych pomidorów
- łyżka zalewy z suszonych pomidorów (opcjonalnie)

Twaróg zmiksować z pomidorami za pomocą blendera. W razie potrzeby dodać łyżkę zalewy. Smacznego! 

4 komentarze:

  1. uwielbiam takie pasty:) muszę spróbować w takim razie zrobić taka:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pasta prosta i pyszna, dużo zdrowsza niż te wszystkie serki z pudełka...a smak bardzo podobny. No i idealna, jeśli sami suszyliśmy pomidorki:D Niebo w gębie:> Polecam z grzankami!

    OdpowiedzUsuń
  3. To jest tak proste, że aż genialne :) Skorzystam z tego przepisu!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Suszone pomidory bardzo dobrze komponują się w pastach, można je łączyć z serem feta, kurczakiem,białą fasolą...i pasta zawsze będzie pyszna i ciekawa

    OdpowiedzUsuń