wtorek, 10 czerwca 2014

Pasta z awokado i jajka do kanapek

Na początku muszę przeprosić za nieregularność wpisów na blogu. Przyznaję, że ostatnio bardzo mało gotuję i głównie odżywiam się na mieście. Niestety praca, studia dzienne i magisterka zabierają mi cały czas. Ale przede mną ostatnia prosta - magisterka w końcu napisana, a do końca sesji jeszcze tylko 5 zaliczeń. I znowu będę mogła spędzać więcej czasu w kuchni :)

Tymczasem proponuję Wam pastę z awokado, dzięki której Wasze kanapki już nigdy nie będą nudne! Pyszny i zdrowy zamiennik masła. Do tego bardzo prosty w przygotowaniu.

PASTA Z AWOKADO I JAJKA


Składniki:
- 1 awokado
- 1 jajko ugotowane na twardo
- łyżka soku z cytryny
- łyżka oliwy z oliwek
- 1 mały ząbek czosnku
- szczypta posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i za pomocą łyżki wydrążyć środek. Jajko obrać :) Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Smacznego! 

5 komentarzy:

  1. Awokado jest w moim domu na okrągło.
    Uwielbiam,najczęściej z białym serem
    Twoja propozycja tez fajna,przyznam,że nie próbowałam jeszcze

    OdpowiedzUsuń
  2. ja bardzo lubię taką pstę z avokado:)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm, pychota!:)

    Zapraszam do mnie na Dietetyczną Pannę Cottę!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny przepis. Mąż był zachwycony

    OdpowiedzUsuń