czwartek, 26 września 2013

Pasta z makreli

Wróciłam! Jak dobrze być w końcu w domu! Bardzo mi się podobał mój pobyt w USA, ale cieszę się, że już wróciłam do Polski. Tak naprawdę nigdy jeszcze nie opuściłam domu na tak długo. Po 4 miesiącach jedzenia gąbkowatego chleba, "papierowych" owoców i warzyw, okropnych fast foodów w końcu przypomniałam sobie smak prawdziwego polskiego jedzenia. Wspaniałe uczucie :)

Wraz z moim powrotem przyszedł czas na reaktywację bloga. Bardzo Was przepraszam, że tak go zaniedbałam, ale uwierzcie mi, że robiłam co w mojej mocy. Przy pracy w wymiarze 10-12 godzin dziennie zdarzało się, że brakowało mi czasu na zrobienie podstawowych zakupów. Nie mówiąc już o robieniu obiadów. Ale wróciłam z pełnym zapałem do gotowania :) Jak pewnie zauważyliście zmieniłam trochę wygląd bloga, mam nadzieję, że się podoba ;)

Dzisiaj przepis na pastę z makreli - prosty dodatek do kanapek, a potrafi bardzo urozmaicić śniadania.

PASTA Z MAKRELI


- 250 gram makreli wędzonej
- 100 gram twarogu
- łyżka ketchupu
- łyżka musztardy sarepskiej
- łyżka majonezu (opcjonalnie)
- pieprz, sól
- szczypta cukru

Makrelę obrać ze skóry i ości, wszystkie składniki wymieszać na pomocą blendera. Podawać z ogórkiem kiszonym lub konserwowym.


4 komentarze:

  1. Ja też uwielbiam makrelę, pastę robię z jajkiem:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja pastę z makreli robię na bazie samej wędzonej makreli, bez dodatków i taka smakuje mi najbardziej :) Stało się - musiałam to napisać, bo ciążyło niemiłosiernie. Nie wiem jak ty się do tego odniesiesz -- www.dzisiejsza-nadzieja.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń